Wilt u een aardlekschakelaar vervangen?

Wanneer een aardlekschakelaar niet goed functioneert, is het zaak om de aardlekschakelaar te vervangen. Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de elektrische installatie na een tijdje uitschakelt bij een lekstroom. Het is een zeer belangrijke veiligheidsmaatregel. Hierdoor voorkomt u veel problemen, zoals brand.

Als u een aardlekschakelaar wilt vervangen, houd dan een aantal belangrijke dingen in het achterhoofd. Er bestaan verschillende typen aardlekschakelaars. U mag alleen een klasse A elektromagnetische aardlekschakelaar van 30 mA gebruiken in uw groepenkast. U mag maximaal vier groepen achter één aardlekschakelaar plaatsen. Bij nieuwe groepenkasten moeten twee aardlekschakelaars aanwezig zijn. Het aantal aardlekschakelaars kan bij een oude groepenkast afwijken van een nieuwe. Overweeg bij een aanpassing van een oude groepenkast, deze in zijn geheel te vervangen voor uw eigen veiligheid. Het is raadzaam de aardlekschakelaar regelmatig te testen. Dit kan door de knop met een T van test erop in te drukken. Als het goed is, valt de stroom dan uit. Gebeurt dit niet, dan moet u de aardlekschakelaar vervangen.

Laat u adviseren door een expert

Als u een aardlekschakelaar wilt vervangen, kunt u een elektricien inschakelen. De voordelen van een erkend installateur:

  • Goed gereedschap
  • Hoogwaardige kwaliteit van de producten
  • Voordelig geprijsd
  • Jarenlange ervaring
  • Bevoegd om uw verzegelde groepenkast te openen
  • 24 uur per dag bereikbaar, zeven dagen in de week
  • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrotechniek
  • Veilig en betrouwbaar

Stroomstoring »

Heeft u te maken met een stroomstoring en zoekt u een vakman die u snel kan helpen? Dan zit u goed bij Elektricien Spoed. Onze elektriciens staan 24/7 voor u klaar! Lees meer »

Groepenkast »

Met spoed een vakman nodig voor de reparatie van uw groepenkast? Bij ons landelijke netwerk vindt u de specialist die u zoekt. U kunt dag en nacht op ons rekenen. Lees meer »