Kortsluiting in de meterkast zelf verhelpen

In sommige gevallen is het heel eenvoudig om zelf kortsluiting in de meterkast op te sporen. Ga als volgt te werk: haal eerst de stekkers van uw elektronische apparatuur uit de stopcontacten. Schakel vervolgens de groepsschakelaars achter de aardlekschakelaar uit en schakel de aardlekschakelaar daarna weer in. U kunt nu ook de groepsschakelaars weer inschakelen. Doe dit één voor één. Doe hetzelfde voor de apparaten. Als de aardlekschakelaar wordt uitgeschakeld, weet u welk apparaat de kortsluiting in de meterkast  veroorzaakt. Een andere oorzaak van een storing in de meterkast kan een storing van het landelijke netwerk zijn. Informeer bij de buren of zij ook last hebben van stroomuitval. Als de buren hetzelfde probleem hebben, kunt u het Landelijk Storingsnummer 0800-9009 bellen.

Naast kortsluiting in de meterkast of een landelijke storing, is het nog mogelijk dat er een stop is doorgeslagen door gebruik van een specifiek apparaat. Schakel het apparaat uit, vervang de stop en controleer of de aardlekschakelaar nog ingeschakeld staat. Zo niet, schakel deze in.

Wanneer moet u een specialist inschakelen?

Als u na de genomen maatregelen nog steeds geen stroom heeft, bel dan Elektricien Spoed. Er kan namelijk ook iets mis zijn in de groepenkast. Denk aan losse bedrading, een kapotte groepsschakelaar of doorgebrande lasverbindingen. Onze elektriciens hebben de kennis en kunde om u te helpen bij een storing in de meterkast. Wij hanteren een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn 365 dagen per jaar, dag en nacht bereikbaar op 085 4320204.

Stroomstoring »

Heeft u te maken met een stroomstoring en zoekt u een vakman die u snel kan helpen? Dan zit u goed bij Elektricien Spoed. Onze elektriciens staan 24/7 voor u klaar! Lees meer »

Groepenkast »

Met spoed een vakman nodig voor de reparatie van uw groepenkast? Bij ons landelijke netwerk vindt u de specialist die u zoekt. U kunt dag en nacht op ons rekenen. Lees meer »